Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Windows Live Mail Desktop Beta SonyEricsson w900i »

WiMP 11 béta

  05/18/06 05:40 pm, by , Categories: Szoftver

Mivel még mindig nem találtam meg az ideális media library alkalmazást, tényleg kiváncsian vártam az új Windows Media Playert. Így az első béta alapján sztem elég vacakra sikeredett.

Az albumok között böngészés nem rossz, eléggé kényelmes és szép az új album-cover nézettel, de kb. ennyiben ki is merül, ami tetszik.

Ami nagyon nem jön be, hogy a szoftver iszonyat erőszakosan nyomatja ezt az MTV-Microsoft URGE zeneboltot, mindenhol ott a gomb meg felirat meg menüpont. Tudom, hogy az iTunes is így van integrálva, de az visszafogottabb és elegánsabb ebben az ügyben is. Nem kell így az arcomba ordítani, főleg hogy innen nem is tudnék előfizetni.

Az új kinézet ezzel a fekete alappal kicsit érthetetlen nekem, főleg hogy most jött ki az új Windows Live Messenger, teljesen más színvilággal. Az is vicces, hogy habár el van rejtve a menüsor, de jobbklikkre előjön ugyanaz a menüstruktúra, és csomó dologhoz szükség is van rá. Tehát sikerült megint Microsoft módra megoldani, hogy letisztultabb legyen a szoftver. Ahelyett, hogy a használhatóságon meg a folyamatokon javítottak volna, csak simán eldugják a menüt.

Van pár bosszantó dolog is, például nem tudtam album borítókat a "Paste here" placeholderre drag-droppolni Internet Explorerből, a képet előbb le kellett mentenem a gépemre. Grrrr. Ezen kívül, valamiért a crossfade is be volt gőzölve, legalábbis a Yahoos WMA zeneszámokra, átvezetés helyett megismételte az első másodpercet. Béta szoftverbe ez persze belefér.

Nem zárnám ki, hogy a WMP előbb-utóbb használható lesz, és tényleg jobb az új verzió, mint a 10-es, de nem lehet mondani, hogy lelkes lettem ettől a bétától.

PS: még mielőtt mondjátok, nem szeretem az iTunest, sem OSX sem Windows alatt, csak podcast kliensként használom.

4 comments

gyurisc

en az amazonrol probaltam: browserben jobb klikk, copy. A media playerben jobb klikk es paste album art. Igazad van egyebkent. drag and droppal is kene mukodni, ugy lenne jo …

05/18/06 @ 07:53 pm
Comment from: clyde
clyde

media library (na persze nem teljesen az :) alkalmazásként én továbbra is csak az XBMC-t, tudom javasolni… ja persze a működéshez kell az a fekete doboz is :D



p.s:igazából ez az ami valszeg sajnos sosem lesz x360-ra :( többek között ez is tat vissza a váltástól.
05/19/06 @ 06:01 pm
Mr.Zax

iTunes?? nekem eddig elég jól bejött…

05/25/06 @ 01:55 pm
Mr.Zax

jó, jó, elolvastam a cikk végét is …. :-(

05/25/06 @ 01:56 pm

Search

  XML Feeds

Website engine
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog themes by Asevo | CMS + email marketing