Ha elemmel megy és fényes, kell!
« A Szakma KrémjeWiMP 11 béta »

Windows Live Mail Desktop Beta

  05/22/06 11:33 pm, by , Categories: Szoftver

Először is, milyen ostoba nevet adtak ennek a szerencsétlen appnak?

Hirtelen felizgulásból kipróbáltam az új desktop levelezőkliens alkalmazás bétáját a Microsofttól. Azt most nem is taglalnám, hogy kell-e még levelezésre desktop eszköz, mikor ott vannak a majdnem-desktop-szintű webes szolgáltatások, mint a GMail vagy épp a Windows Live Mail. Szerintem bőven van létjogosultsága a gépünkön élő alkalmazásoknak, biztonsági másolat, fontos adataink birtoklása, meg offline szerkesztés miatt azért jó az ilyesmi.

Ami először szemet szúrt, hogy a Live Mail Desktop új bétájában bepróbálták a "Windows Live" dizájnt, amit eddig az új Windows Live Messenger alkalmazásban láthattunk. Én egy picit ettől idegenkedem. Hiába lehet választani színt, valahogy minden színnel olyan "furcsán" néz ki. Mintha valami színnel keverve lenne vagy mi. Gondolom ilyesmi lesz a Vista, vagy ez fiatalos-colorful, én nem minősítem, mindenki döntse el magának.

wmail

Amitől pedig konkrétan ideges leszek, hogy ugyanúgy, mint a Messenger, az alkalmazás elrejti a standard Windows címsort az ablak tetejéről (ami nem baj), viszont nem hajlandó a desktop tetejére felmenni, mindig egy ilyen láthatatlan sort hagy a nem létező címsornak.

Ha felhúzom az ablakot a desktop tetejére, visszaugrik. Lehet, hogy én vagyok kényszeres, de ettől megőrülök.

Windows titlebarless shit

Persze raktak bele mindenféle érdekes képességet is, hogy legyen kedvünk feltelepíteni.

  • RSS feed olvasó - még egy, jajdejó...Igazából ehhez fel kell telepíteni az IE 7 bétát, amit én nem tehetek meg, szóval ezt nem tudtam kipróbálni. Én eléggé ragaszkodom az online RSS olvasómhoz (Newsgator Online), de ki fogom ezt is próbálni majd. Gondolom kényelmesen lehet érdekességeket emailban forwardolni.
  • Fotókkal teli leveleket lehet küldeni, ahol a teljes méretű képeket majd az MS hostolja, és a levélbe csak a pici kép meg a link kerül tárolásra. Ez nekem nem működött még, bár lehet, hogy csak a hotmail accounton hajlandó mindezt megejteni, és azzal egyenlőre nem megy nekem a mail kliens. Hasznos lehet, ha az ember nem akarja rögtön mindenkivel megosztani a fotókat, mondjuk a Flickr-en, vagy az MSN Spaces fotóoldalain, csak 1-2-3 emberrel.
  • Gyorskeresés, ők Word Wheel-nek hívják ezt az innovációt. Alapvetően ahogy gépel az ember, az aktuális nézetben szűrik a levelek listáját, hol is láttam ilyet, hmm, csak nem Apple termékben...
  • "Blog it" szolgáltatás - ez meglepő módon nem arról szól, hogy a kliensben szerkeszthetünk blog bejegyzést, hanem csak az adott levél (vagy RSS item) tartalmát submitolja a saját MSN Space blogszerkesztő oldalunkra, aholis megjelenik az idézett szöveg a textboxban. Jobb lenne, ha igazi offline blogszerkesztő is lenne, ez így nekem félmegoldásnak tűnik.
  • Contact lista szinkronizálva az online messenger contact listával, meg az online felületen tárolt listával, ez jó dolog.

Maga a levelező funkcionalitás nekem teljesen megfelel, de nincsenek is nagy igényeim. Pár további bosszantó apróság:

  • Míg a Windows Live Messenger ablaknak van egy ilyen attraktív árnyéka, ennek nincs, tehát hiába a hasonló dizájn, még nem édestestvérek ezek a Windows Live appok.
  • A Hotmailról ismerős óriás oldalsó reklám banner elveszi a hasznos hely nagy részét, ez így nagyon gáz. Nagy újdonság a webes Windows Live Mail-ban, hogy ezt leszedték onnan, szedjék ki a desktop appból is, léci. Értem én, hogy valahogy pénzt kell csinálni ebből is, de ne így.
  • Nem lehet a tray-be minimalizálni az alkalmazást. Ennek én nem örülök, mert így nem tudom arra használni, hogy csendben a háttérben figyelje a mailboxokat. Útban van ez nekem a taskbaron. Mr a kollega szerint nem is való ez a tálcára, ezt akkor el is fogadnám, ha Windowson is lehetne ablakokat elrejteni (Apple-h), de nem lehet.

Szóval bocs, hogy megint fanyalgok valamin, de én ettől többet vártam. Reméljük a nembéta verzióban kijavítják a legszörnyebb dolgokat.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Open-Source CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | CMS engine